Предимството да използваме пластмасови туби

Тубите се използват предимно за съхранение на горива, вода и други течности от 1930 г. насам. Те стават известен съд за съхранение на течности през Втората световна война, а от тогава наблюдаваме множество трансформации и адаптации, от както е била произведена за първи път от германския инжинер Винзез Грюнвоге.

Има два типа туби. Първият тип е стоманената туба, която е произведена от германците, а по-късно адаптирана от американците. Втората по-нова версия е пластмасовата туба, изработена по дизайн на финландския дизайнер Ееро Рислаки през 1970 година.

Докато оригиналният вариант на тубата има по-голяма история от пластмасовия си наследник, множество потребители предпочитат пластмасовата версия в днешно време. Ето защо:

 

  1. Повече здравина – Въпреки, че стоманената туба изглежда по-здрава, тя е по-уязвима от към корозия и ръжда. Този недостатък може по-лесно до доведе до замърсяване, особено когато се транспортират опасни химикали. Производителите на пластмасови туби също прилагат серия от тестове за здравина и издръжливост, за да тестват максималния предел на своите продукти. Този процес дава сигурност на потребилите, че закупените от тях пластмасови съдове няма да протекат или да се пръснат, ако се спазват предписанията за употреба от производителите.
  1. По евтино Изначално металът е по-скъпа суровина от пластмасата, защото добивът и е по-оскъден и труден. Закупуването на качествена пластмасова туба не е по-добра инвестиция, защото е по-евтино, но и самият продукт е издържа много по дълго. Разбирасе, че можете да закупите и пластмасова туба втора ръка, което я право още по-евтина. Необходимо е само да се разберете за какво е било използвана преди това. Уверете се, че няма да съхранявате вода в туба, която преди това е съхранявала отровни химикали, защото така можете да замърсите водата, въпреки че съда е бил добре почистен.
  1. По-леко – Пластмасата е по-лека от металът. Това прави пластмасовите туби по-лесно преносими в сравнение с металните. Дори и да няма много голяма разликата между дадена желязна туба в сравнение с друга пластмасова, тази разлика може да порасне значително, когато говорим за транспорт на големия количества пълни туби. Например: камион за доставка може да носи повече пластмасови туби пълни с петрол, отколкото железни, защото допълнителното тегло, което се натрупава от желязото увеличава общото тегло на товара.
  1. По-еокологично чисто Поради фактът, че пластмасовите туби имат значително по-дълъг живот от металните това им дава възможност да бъдат преизползвани многократно за различни цели. Освен че така пестите пари Вие опазвате и околната среда. Запомнете, че пластмасата небиоразградим материал, така че колкото повече пластмасови продукти преизползвате, толкова по-малко боклук генерирате.

Пластмасата подлежи на рециклиране. Повечето производители използват стара пластмаса, за производството на нови туби. Токато не допринасята за производството на небиоразградими продукти чрез своите потребности Вие пазите околната среда.

Вече знаете какви са предимствата на пластмасовите туби пред железните. Обмислете закупуването на пластмасови съдове следващият път, когато имате нужда да съхраните дадена течност. Освен че ще помогнете на околната среда, Вие ще спесите пари и усилия.

 

Контакти2019 Всички права запазени © TubePlast.com