Приложение на пластмасовата туба

Тубата сама по себе си се използва от 1930 г., най-напред от германците, след това от американците, а в последствие от англичаните и други страни. Металните туби са първоначалният вариант на този тип контейнер, но с навлизането на новите технологии става възможно производството и на пластмасови туби, които са по-евтини и много по-екологични.

Тубата е уникално произведение на инжинерната мисъл. Малкият отвор е напълно подходящ за наливане на вода или гориво директно от горивния пистолет така, че разливането на течност да бъде избегнато. Дръжката и е стратигически позиционирана, за да улесни максимално лицето, което я пренася от една точка до друга.

 

Тубата е много популярна за съхранението на различни видове течности в много страни. По-долу са описани основните й приложения.

 

  1. Съхранение на гориво – Тубата изначално е проектирана от гермаците, за да съхраняват гориви в подкрепа на Втората световна война. Днес все още я използваме за съхранението на бензин, керосин и дизелово гориво. Често можем да видим пикап или друг вид превозно средство, превозвайки пластмасова туба за гориво, която би влязва в приложение, ако горивото се изчерпа от резервоара. Водачът може лесно да отиде до най-близката бензиностанция, да закупи гориво, което да съхрани в пластмасовата туба и след това да го отнесе обратно до закъсалия автомобил, за да го зареди.
  2. Съхранение на вода – Пластмасовите туби са изключително подходящи за съхранение на вода, защото са леки и здрави. Много домакинства и фирми съхраняват вода в пластмасови туби за ежедневна употреба. Този тип контейнери влизат чудесно в употреба на места, където няма течаща вода. Не само, че пластмасовата туба е по-лека от желязната, но тя е и много по-лесна за почистване и носене, благодарение на удобната дръжка, с която разполага.
  3. Съхранение на масла Съхранението на масла в пластмасови туби е широко разпространено в много държави. В модерна Русия например те се използват за съхранение на масло и грес. Пластмасовите контейнери са перфектни за тази цел, защото пластмасата не реагира при контакта със смазочните химикали. По този начин се намалява всякакъв риск от замърсяване на маслото, фактор, който трудно може да бъде избегнат, ако за същата цел се използват железни туби.
  4. Съхранение на химикали Компаниите, които произвеждат химикали също използват пластмасови туби за съхранението на техните продукти. Някои химикали реагират силно при контакт с метал. За това производителите от този бранш предпочитат използването на пластмасови контейнери пред стоманените. Освен това благодарение на ниското си тегло, пластмасовите туби предоставят възжмоността да бъдат транспортирани в по-голямо количество, което от своя страна спестява пари за транспорт и позволява доставки на по-големи количества течности.
  5. Музикален инструмент Необичайно, но факт. Има много хора, които използват тубите като музикален инструмент (барабан). Хората, които обичат музиката, но не могат да си повзволят скъпи барабани често ползват тубите като такива. На страна от спестениет пари този тип хора показват и своят дълг за преизползване и рециклиране на ненужните вещи, които ни заобикалят.

 

Това са само някои от приложенията на пластмасовите туби. С находчивост и малко изобретателност, всеки може да намери безброй приложения на този удобен контейнер.

Контакти2019 Всички права запазени © TubePlast.com